Brug arkiverne
Da arkiverne består både af det kommunale og det lokalhistoriske arkiv, er der stort set ikke den oplysning om lokalområdets og kommunens historie og udvikling, vi ikke ligger inde med.
I det kommunale arkiv finder du oplysninger om kommunens beslutninger og arbejde fra 1970 og frem.
Vores lokalhistoriske arkiver spænder vidt
Lige fra et velordnet avisarkiv, hvor du hurtigt kan søge på en person eller adresse og se, hvad de lokale aviser har skrevet om det, til foreningsarkiver, gamle skøder og skudsmålsbøger.
Fredensborg Arkiverne er derfor det oplagte sted at opsøge hvis du vil vide mere om kommunens historie, kendte personligheder, der har boet i området, din barndoms fodboldklub, huset du bor i eller hvis du vil udforske din slægt.
Lokalhistorisk Arkiv modtager meget gerne erindringer fra personer med tilknytning til Fredensborg Kommune.
Erindringerne kan være fra skoletid, lærepladser, arbejdspladser, fra specielle boligkvarterer i byen og kommunen, oplevelser under besættelsen eller erfaringer fra en tid med ismejerier og købmandsbutikker.
Vi hjælper gerne med inspiration og baggrundsmateriale, hvis du går med tanker om at skrive dine erindringer, hvadenten det skal være en bog eller en kort bemærkning om livet i lokalområdet.
Erindringerne kan skrives i hånden eller på computer og sendes enten med almindelig post eller e-mail til:
Fredensborg Arkiverne
Egevangen 3 B, Indgang F
2980 Kokkedal
arkiverne@fredensborg.dk
Bidrag til lokalhistorien
Arkivet modtager ofte ting fra privatpersoner eller lokale foreninger.
Fælles for dem er, at de alle har noget liggende, der har betydning for lokalhistorien. Det kan være den lokale gymnastikforenings medlemsblade, brugsuddelerens regnskab, skødet på en ejendom eller noget helt fjerde.
Hvis du afleverer noget, der er personfølsomt, eller som du ikke ønsker bliver offentliggjort, pålægger vi det en klausul på f.eks. 50 eller 75 år.
Du kan også vælge at deponere dit arkiv hos os eller låne os materialer for en kortere eller længere periode.
Vi passer godt på historien
Vi er rigtig glade for at modtage nyt materiale og gør alt for at sikre, at det bliver opbevaret forsvarligt, så det kan holde mange år endnu.
Af den grund har vi en fast fremgangsmåde, når vi får en aflevering.
Arkivets første opgave er at skille papir fra plastik og hæfteklammer. Der er nemlig syre i plastik og mulighed for rust i hæfteklammer. Begge dele er med til at nedbryde papir hurtigere, og derfor adskiller vi det fra hinanden.