I sin artikel om Karlebo Kirke og kalkmalerier skriver lokalhistoriker Mogens Wellendorf følgende:
Karlebo Kirke
Den ældste del af kirken skønnes at stamme fra omkring år 1100. Ca. 1175 -1275 blev kirken udvidet til den tredobbelte størrelse.
Kalkmalerier
I 1894 afdækkedes de første kalkmalerier fra 1597, men ændret gennem tiderne. DE ældste kalkmalerier er udført omkring 1280 i korvælvets østkappe. Korets vælvinger er ca. 100 år ældre end de øvrige. Maleriet er en Majestas-fremstilling, dvs. det forestiller Jesus siddende i en regnbue omgivet af en oval såkaldt Mandorla. Ved fremkaldelsen, blev maleriet svært beskadiget, da pudset faldt ud i billedets centrale del. Omkring billedet er fundet to evangelietegn.
I centralhvælvet og i hvælvet mellem dette og koret er tidligere afdækket 7 ret primitive billeder fra 1400-tallet, som forestiller scener af Kristi liv. De blev betegnet som uden kunstnerisk værdi og igen overmalet. Der er i Danske Kirke gengivet nogle akvareller af disse billeder.
De yngste billeder findes på nordvæggen og et i den gamle romanske kirkes oprindelige vinduer, der sad i kirkens oprindelige kor. De ses nu over døbefonten.
Prædikestolen
Prædikestolen i Karlebo Kirke er opsat i 1584. Ved afdækning i 1967 af stolens underbaldakin viste det sig, at der under malingen var to bomærker med initialer samt i midten et skjold med NP (Niels Pedersen, sognepræst) og derunder et cital fra Romerbrevet: SI DEvs pro Nobis quis contra nos (hvis gud er med os, hvem kan da være imod os.
Blandt kirkens øvrige inventar kan nævnes en sølvflaske skænket til kirken af den daværende sognepræst Peder Top.
Af kommunens regnskab for året 1814 fremgår det, at der til delvis dækning af udgifterne ved indretning af en skole i Vejenbrød, er indgået 83 rigsdaler ved salg efter kongelig bevilling af blytag på Karlebo Kirke.
Liste over præster i Karlebo Sogn
Liste over degn i Karlebo Sogn