Skip til hoved indholdet
Opdag din slægt

Opdag din slægt

At kende sin slægt er interessant - at opdage den er endnu mere spændende

Fredensborg Arkiverne har gennem årene indsamlet mange personarkiver og oplysninger om lokalbefolkningen og lokalmiljøet. Og vi modtager stadigvæk gamle skøder og skudsmålsbøger, der bliver fundet rundt omkring.
Det betyder, at arkiverne kan hjælpe dig med mange oplysninger og ny viden når du slægtsforsker, enten om en person eller en landsby eller ejendom.

Fredensborg Arkiverne har gennem årene indsamlet mange personarkiver og oplysninger om lokalbefolkningen og lokalmiljøet. Og vi modtager stadigvæk gamle skøder og skudsmålsbøger, der bliver fundet rundt omkring.Det betyder, at arkiverne kan hjælpe dig med mange oplysninger og ny viden når du slægtsforsker, enten om en person eller en landsby eller ejendom.

Men hvordan kommer man i gang?

Som en begyndelse er det altid en god ide at tage udgangspunkt, i det du ved. Så tal med de ældre generationer i din familie om deres liv. Hvilke minder har de og hvilke oplevelser husker de tilbage på? 

Når du skal i gang med at undersøge din slægt, er det meget brugbart at vide hvor og hvornår blev du født? hvor dine forældre blev gift? Hvor de boede? og hvor de blev født? 
Hvis du kender en eller flere af de oplysninger er du godt på vej til at lære mere om din slægt. 

I dag kan du komme rigtig langt ved at gå på internettet og bruge Statens Arkivers indscannede arkivalier. Her ligger der folketællinger, kirkebøger, skifteprotokoller og meget andet, der kan hjælpe dig videre i din søgning.

På Fredensborg Arkiverne ved vi at de gotiske bogstaver kan være lidt af en udfordring med deres specielle udformning. Vi hjælper derfor gerne med at tyde dem.

Nedenfor har vi samlet en række links, der måske kan hjælpe dig i gang eller videre med din søgning.

ny