Skip til hoved indholdet
    Hjem Brug arkiverne Om Fredensborg Arkiverne

Om Fredensborg Arkiverne

I den nordligste ende af Fredensborg Rådhus ligger Fredensborg Arkiverne. Navnet dækker over, at man her finder både det lokalhistoriske arkiv og kommunearkivet. Begge arkiver rummer også arkiver fra de to forgængerkommuner Karlebo og Fredensborg-Humlebæk. Kommunearkivet og Lokalhistorisk arkiv har hver deres arkivar tilknyttet. Udover de to arkivarer har vi en arkivmedarbejder og seks frivillige, der kommer fast hver uge. Hertil kommer en række eksterne samarbejdspartnere som hjælper med fotografering, indscanning, transskription med mere.

Lokalhistorisk Arkiv er en sammenlægning af Fredensborg Humlebæk Lokalhistoriske Arkiv fra 1968 og Karlebo Lokalhistoriske Arkiv fra 1976. Arkivet råder over en stor mængde arkivalier indleveret af institutioner, foreninger og enkeltpersoner. Hertil kommer en stor udklipssamling, hvor man kan finde svar på stort og småt i Fredensborg Kommune. Arkivet har også en billedsamling på ca. 50.000 billeder der løbende indscannes og tilgængeliggøres på arkiv.dk

Kommunearkivet indeholder papirarkivalier fra Fredensborg Kommune samt forgængerkommunerne Karlebo og Fredensborg-Humlebæk. De fleste papirarkivalier fra før 1970 er indleveret til Rigsarkivet. 

Fredensborg Arkiverne

Fredensborg Arkiverne
Egevangen 3F, 2980 Kokkedal

Find os også på facebook 

Telefon: